maanantai 16. syyskuuta 2013

Mitä seuraavaksi stressaan?

Koulu alkoi rytinällä. Viestinnän lainsäädännön opettaja paiskasi heti pöytään kymmenen sivun esseen journalistin etiikasta ja Julkisen sanan neuvostosta. Samaan aikaan piti rakentaa aukeaman juttua vaihtareista. Teki mieli kirkua ja kiivetä seinille. Taas on ihana voittajafiilis. Mitä tein sen taas! Vaihtariartikkeli on tehty, vaikka synnytystuskat ja poltot olivat mahdottomat. Lainsäädännön essee kasvoi kolmesta sivusta kymmeneen. On kevyt olo. Pitäisikö keksiä, mitä seuraavaksi stressaan?

Ainoa asia, joka mieltäni varjostaa, on iänikuinen flunssa. Syksyllä sairastuminen on kuitenkin aivan tavallista. Toivon kuitenkin, ettei tästä ala taas puolen vuoden putki. Viime kevät oli yhtä tuskaa ja poissaoloja kertyi ainakin kuukauden päivät. Taas yksi soluasunnon hyvistä puolista tulee esille. Ei tarvitse olla jatkuvasti yksin, vaikka on kipeänä, eikä ulkomaailmaan juuri pääse. Kämppia oli vielä niin ihana, että kävi kaupassa, kun ruoka uhkasi loppua.

Meillä on koulussa menossa intensiivikurssi. Ei todellakaan kestäisi olla pois. Meidän pitää suunnitella uudenlainen Lappi-bränditapahtuma, jossa joulupukin, porojen ja lumisten puiden käyttö on kielletty. Tapahtuma on suunnattu pukuherroille. Opettajat kannustavat meitä laajentamaan ajattelua ja luomaan hulluja ideoita, vaikka pukuherrat ovat tiettävästi jähmeää kansaa. Parhaamme yritämme, ja lupaavia ideoita olemme saaneet jo aikaiseksi.

Elämääni on sulostuttanut ensimmäistä kertaa Big Brother. Minä kun vannoin, etten koskaan ikinä milloinkaan sitä katso. Olen samaa mieltä monen muun kanssa, etteivät kaikki talossa asujat ole julkkiksia. Oikeat julkkikset osaisivat varmasti käyttäytyä paljon paremmin, eivätkä sotke toisten työllä ja vaivalla maalaamia tauluja. Tämän hetkinen suosikkini on taikurimies Jori. Hän osaa jopa viihdyttää katsojia, eikä ota jatkuvasti lujaa otsalohkoon.

Opiskelijaelämä maistuu tauon jälkeen aika hyvältä, vaikka joku kokki on heittänyt soppaan melkoisen annoksen pippureita. Onneksi poltetta liestyttää syksy, jonka ruskalehdet ovat oikeastaan kauniita.

~O

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti