tiistai 2. huhtikuuta 2013

Onko pakko siirtää kelloa jos ei taho?

Vaniljaa pursuaa edelleen, mutta se on saanut pieniä vivahteita. Flunssa ei ollutkaan aivan tavallinen. Poskiontelontulehdus oli viime viikolla diagnoosi. Apteekista hain kassillisen lääkkeitä, joilla tauti lopulta talttui. Nyt yritän herätellä kroppaani horroksesta. Liikunta on jäänyt aivan säälittävän vähäksi. Mielikin on laiska, eikä se saa tähän kroppaan minkäänlaista eloa.

Flunssan lisäksi vaniljassa on toinenkin vivahde. En linnottaudu koko kesäksi kotiin, josta on 25 kilometriä sivistykseen. Kuumehoureissa päätin, että hommaan kämpän vaikka kiven alta. Kotona tulisin vain hulluksi. Pysyn paremmissa väleissä kotiväenkin kanssa, kun asumme eri osoitteissa. Muutaman facebook-viestin jälkeen sain paikalliselta korkeakouluopiskelijalta asunnon käyttöön kesäksi. Maksua vastaan tietenkin. Tiedän, ettei järjestelyni ole taloudellisesti kovin kannattavaa. Elämä on kuitenkin elämistä varten. Murehdin rahapulaa sitten kun se tulee ajankohtaiseksi.

 Pääsiäinenkin tuli ja meni. Ainoa maininnan arvoinen asia: Kindermunan yllätyksiä ei tarvitse enää koota. Meinasin hajota nauruun, kun keltaisesta yllätyskotelosta paljastui sydäntä pakahduttavan söpö koira ja sille kori. Mukana tuli lappu. En meinannut uskoa silmiäni, kun lapussa neuvottiin asettamaan koira koriin. Kai nykyajan lapsille pitää vääntää rautalangasta, kun eivät ne muuten ymmärrä. Tästähän olisi ollut hauska ottaa kuva, mutta koira ja kori jäivät kaverin luokse.

Pääsiäisenä tapahtui taas yksi vuoden kahdesta turhimmasta asiasta: Kellon siirtäminen kesäaikaan. Toinen turhin asia on tietenkin kellon siirtäminen talviaikaan. Pimeä tulee aikaisemmin ja pihalla näyttää entistä kurjemmalta. Tähän kaaliin ei uusi aika uppoa millään. Uutta aikaa on menossa ties kuinka mones päivä, mutta minä en vieläkään käy aivan täysillä. Menen nukkumaan 23, mutta sisäinen kelloni on vielä 22. Sisäisen kelloni mukaan saan unta viimeistään 00.00. Eli kello on tätä nerojen säätämää uutta aikaa 01.00. Kelloja siirretään, että saataisiin yksi valoisa tunti lisää iltaan, ja tämä säästää jonkun mielestä energiaa. Katinkontit sanon minä! Minulta tuhrautuu luvattoman paljon energiaa, kun pitää opetella uusi aika.

Kellon viisareista huolimatta kevät on ihanaa aikaa. Tämäkin karhu on viimein herännyt talviunilta,

~O


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti