tiistai 16. huhtikuuta 2013

Älyllinen käden jatke

Internet, kuinka tulisinkaan ilman toimeen tätä vuosisatamme suurinta Jumalaa. Jokin aika sitten olin linja-autopysäkillä odottelemassa bussia. Bussia ei alkanut kuulua. Sen sijaan, että olisin tärissyt kylmässä vielä puolituntia, kaivoin puhelimen esille. Hetken naputtelun jälkeen minulle selvisi, ettei kyseinen myöhäisen illan bussi mene tiistaisin. Sadattelua ja suunta takaisin kotiin.

Vielä jokin aika sitten minun olisi pitänyt odottaa varmuuden vuoksi vielä hetki, jotta varmistun ettei bussi tosiaan tule. Sen jälkeen olisin palannut kotiin ja tarkistanut asian tietokoneelta. Jos mennään vielä kauemmas ajassa, aikataulu olisi selvinnyt ainoastaan linja-autoaseman ilmoitustaululta. Liian hidasta ja vaikeaa.

Kuva: Weheartit.com
Älypuhelimet tuovat internetin suoraan taskuusi. Tai jossain tapauksessa suoraan käteen. Olen tarkkaillut ihmisiä ympärilläni erilaisissa ympäristöissä. Aika monella on kosketusnäytöllinen älypuhelin kädessä aivan koko ajan ja kaikkialla. Kävellessä, syödessä, vessassa jne. Sitä selaillaan, vaikka ympärillä olisi useampi ihminen, jonka kanssa jutella. Puhelin on kädessä tai ainakin lähettyvillä, vaikka sillä ei olisi sillä hetkellä mitään käyttöä. Välillä olen ollut tilanteessa, jossa on ollut useampi ihminen samassa pöydässä. Viidestä ihmisestä kolme tai neljä selaa puhelintaan ja loput miettivät mihin huomionsa kohdistaisi.



Hankin jokin aika sitten uuden liittymän, johon kuuluu internet. Enää en tarvitse edes tietokonetta
netin selaamiseen. Nokiani on hitusen huonosti suunniteltu netin selaamiseen, mutta tarvittavat asiat sillä voi hoitaa. Voin käydä Facebookissa, jos odotan esimerkiksi viestiä. Enää en ole missään eksyksissä, kun voin suunnistaa navigoinnin avulla minne tahansa.
 En kuitenkaan tarvitse puhelinta käteeni joka hetkeksi. Edelleen sillä on kaksi päätarkoitusta: Soittaa ja lähettää viestejä. Kaikki muu on plussaa. Älypuhelimesta on kai joillekin tullut jonkinlainen käden jatke.

Tällä postauksella en yleistä, että kaikki älypuhelimen omistajat olisivat epäkohteliaita ruudun tuijottajia. Tunsin vain suurta tarvetta avautua asiasta.

~O

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti