sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Totuus ananaksesta

Jokin aika sitten Facebookissa pyöri mitä hassuimpia kyselyitä. Ihmiset kiistelivät pitääkö voileipään laittaa kinkku juuston alle vai juusto kinkun alle. Näkkileivän oikeaa puoltakin on pohdiskeltu. Tuleeko voi reikäiselle vai sileälle puolelle. Kummallakin koulukunnalla ovat omat kannattajansa. Minusta juusto kuuluu kinkun päälle ja voi sileälle puolelle.

Miksi puhun näin tyhjän päiväisestä? Tiedän, ettei mikään jaa ihmisten mielipiteitä yhtä rajusti kahtia kuin ananas. Toiset himoitsevat sen pizzansa päälle, mutta toisia jo pelkkä siivun näkeminen alkaa ällöttää. Olen suhtautunut ananakseen neutraalisti. Pizzassa se on aivan mainio, mutta salaattiin en laittaisi. Eilen minulle valkeni miltä OIKEA ananas maistuu. Ne purkissa lilluvat kiekot ovat vain harhakuva.

Eilen meillä oli luokan kanssa leffailta, jonne kukanenkin sai oman halunsa mukaan tuoda eksoottisia hedelmiä. Päätin rikkoa ennakkoluuloni ja ostin ananaksen. Ikinä en ole tuoretta ananasta syönyt. Se oli jotain aivan muuta kuin säilykepurkista. Maku oli raikas ja kirpeä. Aivan ihana. Olisin voinut vetäistä koko ananaksen ihan yksinäni, mutta pitihän toisillekin jättää. Te Ihmiset, jotka olette tuominneet säilykeananakset, maistakaa oikeaa ananasta. Se on niiiiiiiin hyvää. Oli pakko tänään käydä ostamassa oma ananas. Tuskin se kovin kauaa tuolla jääkaapissa vanhenee.

http://fruitsbenefits.com/wp-content/uploads/2011/07/Pineapple.jpg

Joskus syksyllä valitin, ettei me tehdä koulussa mitään. Nyt syön joudun syömään sanani. Silloin en vielä tiennyt mikä minua odottaa. Olen ollut lähes joka viikko viisi päivää koulussa ja vääntänyt analyysejä, raportteja ja referaatteja veren maku suussa. Tajuntaani ei ole viime viikkoina muuta mahtunut. Tutkielmaessee ja oikeustapausanalyysi olivat suurimmat ponnistukset. Onneksi tutkielman sai tehdä ryhmässä. Kahdeksan sivun kirjoittaminen ihan itsekseen olisikin ollut melkoinen sosiaalisen elämän tappaja. Tässä koulussa harvemmin mitään tehtävää joutuu yksin punnertamaan.

Gangnam style on koko syksyn kohottanut mielialaani. Baarissa olemme vetäneet kuka milläkin tyylillä tutuksi tullutta tanssia. Nyt kappale on saanut jatkoa. Parin kuuntelukerran jälkeen Gentleman osui ja upposi. Voin jo sieluni silmin nähdä tytöt ringissä heiluttamassa takapuolta ja uros puoliset ihailijat kuolaamassa tanssilattian reunalla.



Tämä tulee niin Levin reissun soittolistalle. Enää neljä päivää lähtöön.

~O


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti