perjantai 2. marraskuuta 2012

AMK vs. Lukio

Lukiossa opiskeltiin viisi päivää viikossa. Perjantaina kolmen jälkeen oli vapautunut fiilis: Kaksi vapaa päivää...Tosin siihen saattoi kuulua rästiin jääneiden koulutehtävien punnerrusta. Lukiossa olin ansainnut viikonlopun vapaat. Maanantaina sama rumba alkoi alusta. Koulussa opiskeltiin miljoonaa eri asiaa yhtäaikaa. Tietoa pursusi kirjoista, muistiinpanoista ja opettajan suusta. Koskaan en ollut himo pänttääjä. Asiat jäivät mieleen ja oli kivaa olla hyvä koulussa. Välillä tuli huono omatunto kun pärjäsin hyvin, mutta opiskelukavereilla oli suuria ongelmia päästä ruotsin kurssit läpi. Minun kaikki kurssini menivät aina ensimmäisellä läpi(lukuunottamatta viimeistä pitkän matikan kurssia, mutta siitä ei puhuta). Asioiden opiskelu teoriassa otti välillä pannuun, mutta sellaista opiskelu on iän kaiken ollut.

www.wehartit.com
Rakas lukio jäi taakse kun ylioppilastutkintolautakunta hylkäsi kevään kirjoitukset puhelin episodin vuoksi. Järjestin itseni työharjoitteluun. Viisi päivää viikossa kirjoitin juttuja mitä eriskummallisimmista asioista. Päivät venyivät välillä melkoisesti ja olin aivan kuollut, kun töiden jälkeen raahauduin kotiin. Viikonloput olivat enemmän kuin tervetulleita. Mutta nyt.....Kaikki on toisin.

Näistä ajoista on reilu puoli vuotta. Aloitin opinnot kaksi kuukautta sitten ammattikorkeakoulussa. Ajattelin, että tämä on astetta vaativampaa. Olenhan sentään korkeakoulussa, mutta mitä sain: Kolme päivää koulua ja neljän päivän viikonloppu, en ainuttakaan koetta tai oppikirjaa. Opettajat läpättävät samasta aiheesta koko päivän. Täällä ei loisteta hyvällä teorian muistamisella. Asiat pitää osata käytännössä. Tätähän olin odottanut, mutta silti jossain mättää. Alkaa olla ajankäytön ongelmia, kun aina on vapaata. Täällä kaupungissa on tosi vähän vapaa-ajan aktiviteettia. Kuntosalillakaan ei jaksa aivan joka päivä ravata. Missä potenttiaalisia uroksiakaan tapaa, kun ei ole paikkaa jossa käydä. On tietenkin yökerho, mutta eihän aina voi olla kännissä. (poikkeuksena tietenkin tuolijoonas joka vetää opintolainaa kurkusta alas joka keskiviikko, perjantai ja lauantai..mukaanlukien välipäivät)

Enpä olisi uskonut, että valitan kun on liian vähän koulua. Lukiossa neljän päivän viikonloput olisivat olleet tervetulleita. Nyt ei ehdi saada itseään edes käyntiin, kun taas on viikonloppu. Opinnotkin vauhdittuisivat, jos turhaa lusmuilua olisi vähemmän...Minkäs teet. Viimeviikonlopun vieras kuitenkin varoitti, että ensimmäinen vuosi on aika löysäilyä. Nyt kannattaa vielä juhlia kun ehtii. Toisena vuonna alkaa tosi toimet. Ihmettelenpä vaan mitäs tämä ensimmäinen vuosi sitten tehdään.

~O

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti