sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Hälsningar från Sverige!

Viikkoon on mahtunut taas paljon touhua. En ole hirveästi ehtinyt bodaamaankaan, kun on oltu menossa. Torstaina koulu järjesti meille reissun Jokkmokkiin Ruotsiin. Siellä pääsimme saamelaisten markkinoille. Poron sarvien ja ketunnahkojen lisäksi mukaansa saattoi ostaa kreikkalaisia oliiveja ja tavallisia metrilakuja. Yleensä markkinoilta lähtee aina mukaan pari lakua. Nyt ei houkutellut yhtään, kun oli 20 pakkasta. Olivat aika jäisen näköisiä.

Ajoimme ensin 300 kilometriä bussilla. Matkalla ihailimme ruotsalaisia söpöjä taloja. Niitä oli paljon erivärisiä ja kokoisia. Tuntuu, että me suomalaiset olemme aika tylsiä talonrakentajia. Täällä kaikki on samanmuotoista ja väristä.

Olen syntynyt 90-luvulla. Minulta on jäänyt eräs tärkeä asia kokematta. Postimerkin nuoleminen. Kävin ostamassa ruotsalaisesta kaupasta postikortin ja siihen merkin. Ihmettelin hetken, miten kiinnitän merkin korttiin, sillä siinä ei ollut liimapintaa. Kaveri tuumasi: "Se pitää nuolla". Elokuvissa on olen nähnyt tämän, mutta en arvannut, että Ruotsissa käytetään edelleen nuoleskeltavia postimerkkejä.

Näin myös elämäni ensimmäistä kertaa elävän hirven(Ei kuvassa olevat). Se kiipusti tien yli. Taas säikähdin aivan hirveästi. Eihän meille mitään olisi käynyt, kun linja-auto on hieman hirveä isompi. Oli se silti aika hurja näköinen. Meni hetki ennen kuin pystyin taas ajattelemaan muutakin kuin kauhuskenaarioita hirven raadosta ja meistä keskellä Ruotsia vailla kulkuneuvoa.

Käytiin perjantaina kämppiksen kanssa shoppailemassa. Olen jo pidemmän aikaa haaveillut Scandinavian Hunks -seinäkalenterista. Hunkseja en löytänyt, mutta ihan komeita miehiä on siinäkin kalenterissa, jonka ostin. Ainakin voi haaveilla komeista miehistä aina kun menee jääkaapille.


~O

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti